1. Home
  2. Recepten
  3. Ierse keuken
  4. Sodabrood.

Sodabrood.

  • Iers, Brood
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 26-01-2010

Ingrediënten


* 300 gr volkorenbloem.
* 300 gr bloem.
* 2 theelepels bakpoeder.
* 1 theelepel dubbelkoolzure soda.
* 2 eetlepels fijne tafelsuiker.
* 1 theelepel zout.
* 1 ei,losgeklopt.
* 425 ml natuuryoghurt.


Verder heb je nodig


Oven,bakplaat,mixer met kneedhaken,zeef,bakpapier,maatbeker,


Deze variant op het traditionele Ierse sodabrood kan het best op de dag van de bereiding worden gegeten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 190°C.Gasovenstand 5.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Bereidingswijze

1.Zeef de bloemsoorten,het bakpoeder,de dubbelkoolzure soda,de suiker en het zout boven een grote kom.
2.Klop het ei en yoghurt in een maatbeker door elkaar en schenk dit bij de droge bestanddelen.
Kneed alles tot een zacht en plakkerig deeg.
4.Kneed het deeg enkele minuten op een licht bebloemd wervlak soepel en vorm een rond brood van ongeveer 5 cm hoog.
5.Leg het brood op de bakplaat.
Snij het deeg kruislings in.
6.Bak het brood in ongeveer 40 minuten in het midden van de warme oven goudbruin.
7.Haal het brood uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
Serveer het gesneden.

Serveertip

Voor een fruitige versie van dit brood voegt u 125 gr rozijnen toe aan de droge ingrediënten in stap 2.
Smakelijk!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tisjken1


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tisjken1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top