Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Eenpersoons taartjes met een romige spinazie-zalmvulling

Eenpersoons taartjes met een romige spinazie-zalmvulling

Door: planco

  • Internationaal, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-01-2010

Ingrediënten 4 personen


Voor het deeg:
100 g koude boter in blokjes
200 g bloem
1 klein ei

Voor de vulling:
1 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
300 g spinazie (panklaar) 15 g dille
1 blikje (210 g) wilde roze zalm, uitgelekt en in stukjes
125 ml crème fraîche
2 eieren
100 g gerookte zalm


Verder heb je nodig


4 kleine ronde taartvormen (11 cm doorsnee) met uitneembare bodem, ingevet

Eenpersoons taartjes met een romige spinazie-zalmvulling
Eenpersoons taartjes met een romige spinazie-zalmvulling

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak het deeg in een kom, door de boter door de bloem te wrijven. Voeg het ei en een mespunt zout toe en kneed het snel tot een samenhangend deeg. Verdeel het deeg in 4 porties en duw het deeg in de taartvormen ¬ bedek de randen iets dikker dan de bodem. Zet ze minimaal 30 minuten afgedekt in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit de olie in een Hapjespan en fruit de ui 2-3 minuten voor de vulling. Voeg de spinazie toe en roerbak tot het is geslonken. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet en snijd de groente fijn.

Bereidingswijze

Bewaar enkele mooie takjes dille voor de garnering, hak de rest fijn. Meng de dille met de wilde zalm, crème fraîche en eieren door de spinazie. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de vulling over de taartbodems en bak ze in het midden van de oven 30-35 minuten tot ze gaar en goudbruin zijn. Neem ze uit de oven en laat ze 5 minuten staan.

Serveertip

Snijd de gerookte zalm in 4 lange repen en rol ze losjes tot `roosjes`. Leg ze op de taartjes en verdeel er een beetje dille overheen.



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top