1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Hete bliksem
  5. Eendenborst met appelstroop en hete bliksem

Eendenborst met appelstroop en hete bliksem

Door: jokevd1

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-01-2010

Ingrediënten 4 personen


750 gram kruimige aardappels
2 zure appels ( bijv. granny Smith)
2 zoete appels
2 sjalotten
8 plakken bacon
4 eendenborstfilets
1 tl gemberpoeder
1 pot gevogeltefond (380 ml)
50 gram cranberrys, vers of diepvries
2 el boter
3 el crème fraîche
4 el appelstroop


Verder heb je nodig


Aluminiumfolie
magnetron


Feestelijk wintergerecht. Hete bliksem is een soort aardappelpuree, maar dan anders.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Aardappels, sjalot, appels schillen en in stukjes snijden.
In pan doen en net onder water zetten.Beetje zout toevoegen en afgedekt in circa 20 min. gaarkoken.
Bacon in droge koekenpan op laag vuur uitbakken. Terwijl je bakt de bacon plat blijven drukken, bijv. met de bodem van een springvorm.
Intussen vel van eendenborst in ruitpatroon insnijden en met gember, zout en peper naar smaak bestrooien.
In koekenpan op hoog vuur filets op velkant 5 min. bakken, vlees keren en nog 1-2 min. bakken. Filets uit pan nemen en in aluminiumfolie verpakken.
Vrijgekomen vocht van eendenborst grotendeels afgieten. Gevogeltefond in pan gieten, aanbaksels losroeren en cranberrys toevoegen. Op hoog vuur tot saus laten inkoken ( circa 5 min.)
Aardappelmengsel afgieten, boter en crème fraîche toevoegen en geheel tot romige puree stampen.
Appelstroop in magnetron verwarmen (20 sec) tot vloeibaar.
Hete bliksem op borden scheppen en saus in kuiltje schenken. Plakken bacon erin steken. Eendenborsten halveren en ernaast leggen. Appelstroop in streepjes over het bord druppelen.

Bron

Allerhande 2005



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jokevd1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top