Italiaanse gehaktballetjes

  • Italiaans, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 25-01-2010
  • Italiaanse gehaktballetjes

    Italiaanse gehaktballetjes

    Italiaanse gehaktballetjes

Lekker als borrel- of tapashapje

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de saus
zout en peper
2 teentjes knoflook, geperst
1 scheutje olijfolie
1 pak gezeefde tomaten
2 eetlepels verse italiaanse kruidenmix, fijngehakt
4 eetlepels geraspte kaas
verse peterselie


Voor de gehaktballetjes
30 g boter
verse peterselie
1 ei
2 beschuiten
50 g geraspte kaas
1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden
zout en peper
500 g mager rundergehakt
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Doe het gehakt met het ei, de verkruimelde beschuit, de kaas, de kruiden, het zout en de peper in een kom en kneed dit tot een samenhangend geheel.
Rol er balletjes van ter grootte van een bitterbal.
Verhit boter in een pan en bak de balletjes rondom bruin.

Bereidingswijze

Verhit vervolgens olie in een andere pan en fruit hierin de knoflook.
Voeg de tomaten en de Italiaanse kruiden toe, laat het geheel een kwartiertje pruttelen.
Breng op smaak met zout en peper.

Serveertip

Verwarm de balletjes in de saus, bestrooi ze met kaas en verse peterselie en serveer direct

Laatste reacties

looneyleony avatar
looneyleony 27-03-2012

Deze neem ik mee, bedankt!

elles1970 avatar
elles1970 25-01-2010

Hmm, lijkt mij weer heerlijk Dirk. Wordt bij de eerstvolgende visite gemaakt.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten