1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mosterdkip

Mosterdkip

  • , Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 25-01-2010

Ingrediënten


Kip +- 1200 gr, dijon mosterd,knoflook, zout,peper, 50 gr rookspekjes, citroen


Verder heb je nodig


Rotisserie (spit)
kan ook op de braadslee, naald en draad


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de kip en droog met keukenpapier, zout en peper de kip van binnen.
Mix een lepel dijonmosterd met de reepjes rookspek

Bereidingswijze

Vul de kip met spek-mosterd vulling, doe er het gehalveerde teentje knoflook aan de vezige kanten van de kip en naai hem dicht.
peper en zout de buitenkant van de kip en wrijf hem royaal in met dijonmosterd, rijg aan het spit de kip is in ongeveer 1 uur, gaar met een lekker knapperigvel, oven 200 graden ook ongeveer 1 uur

Serveertip

In de oven kun je aardappels, wortel, pompoen, pastinaak, selderijknol [keuze maken]
bijvoegen wel even invetten
pastinaak



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van willemien38


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van willemien38
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top