1. Home
  2. Recepten
  3. Aardappelen
  4. Hasselback aardappelen
  5. Hasselback aardappels of waaieraardappels uit de oven

Hasselback aardappels of waaieraardappels uit de oven

  • , Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 25-01-2010

Ingrediënten 6 personen


18 vastkokende aardappels van goede kwaliteit
150 gram pecorino en/ of een mengsel van pecorino en parmezaan, in plakken geschaaft.
25 gram boter
50 ml olijfolie met truffelaroma
eventueel wat kleine stukjes geschaafde truffel


Verder heb je nodig


Lepel


aardappelwaaiers

Hasselback aardappeltjes

Hasselback aardappeltjes

Een feestelijk bijgerecht,knapperig van buiten, zacht van binnen, dat eenvoudig vermeerderd of verminderd kan worden, afhankelijk van de hoeveelheid gasten. Reken twee tot 3 aardappels per persoon.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vet een ovenschaal in. Verwarm de oven voor op 200 graden C.

Bereidingswijze

Boen de aardappels goed schoon.
Smelt de boter en vermeng met de truffelolie.
Leg een aardappel op een lepel en snijd elke aardappel tot een waaier in tot aan de lepelrand. Maak zo dun mogelijke schijfjes. ( Door ze tijdens het snijden op de lepel te leggen, voorkom je dat je ze te ver insnijd.Kwast elke aardappel in met het oliemengsel/ ook de inkepingen en vul de inkepingen met stukjes kaas ( en eventueel nog extra truffel). Bestrooi de aardappels met (zee)zout en versgemalen zwarte peper en zet ze in de ovenschaal. Laat ze in ongeveer een uur gaar worden.

Dit recept is te vinden in:

Bron

Ooit uit een tijdschrift gehaald (?)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jokevd1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jokevd1
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top