1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indiase keuken
  5. Aardappeltjes met maanzaad

Aardappeltjes met maanzaad

Door: jokevd1

  • Indiaas, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-01-2010

Ingrediënten 4 personen


700 gr. aardappels geschild en in blokjes gesneden,of kant en klare mini krielaardappeltjes.
5 el olie
1 tl komijnzaadjes
4 tenen knoflook, geperst
1 tl versgemalen, zwarte peper
1/2 tl gemalen kurkuma ( geelwortel)
1 verse groene peper, fijngesneden, zaadjes verwijderd.
6 el wit maanzaad ( toko)
zout naar smaak



Een gemakkelijk recept uit Assam, nog sneller als je mini krielaardappeltjes uit de koeling gebruikt. Lekker bij een Indiase curry. Ruim voldoende voor 4 personen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Olie verhitten in pan met anti-aanbaklaag tot er een lichte walm afkomt. Pan van het vuur halen en komijnzaadjes toevoegen. Zodra de zaadjes beginnen te knappen, knoflook toevoegen en pan weer op het vuur zetten. Zwarte peper en kurkuma er bij doen, flink omroeren en aardappels + groene peper toevoegen. Circa 3 minuten roerbakken.
Vuur laag zette, deksel op pan en aardappels in circa 15 min. verder laten garen. Af en toe omscheppen.
Het maanzaad toevoegen en nog circa 5 min op wat hoger vuur roerbakken. Zout naar smaak toevoegen en nog een keer omscheppen.

Bron

Kookboek : Indiaas koken/ REBO productions



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jokevd1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top