1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indiase keuken
  5. Chutney
  6. Mango chutney

Mango chutney

Door: jokevd1

  • Indiaas, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 25-01-2010

Ingrediënten


2 onrijpe mangos
1 el geraspte, verse gemberwortel
1 teen knoflook uit de knijper
250 gr. (lichtbruine) basterdsuiker
2 gedroogde chilipepers, verkruimeld
3 kardamompeulen, licht gekneusd
1/2 tl zout
1/2 kaneelstokje
3 kruidnagels
3 groene peperkorrels, geplet
125 ml natuurazijn
verse muntblaadjes ( circa 15)
verse korianderblaadjes ( van circa 5 takjes)


Verder heb je nodig


Goed afsluitbare pot of weckpot.

mango chutney

zie ook pompoensoep met mango chutney en korianderpesto

zie ook pompoensoep met mango chutney en korianderpesto
Mango chutney
Mango chutney

Schrik niet van de bereidingstijd, de doorlooptijd is wel lang, maar de hoeveelheid werk valt reuze mee.Het leuke van dit recept is dat je onrijpe mangos gebruikt, die zijn altijd wel te koop. Het resultaat is een chutney die zo veel lekkerder is dan de chutney die je in potjes koopt!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Begin een dag van te voren!

Schil de mango en snijd in blokjes. Vermeng de mangostukjes met alle ingrediënten t/m de peperkorrels en laat een etmaal afgedekt, op kamertemperatuur staan.

Bereidingswijze

Schep het mango mengsel in een kookpan en breng aan de kook met de overige ingrediënten. Je kunt meer of minder munt toevoegen naar eigen smaak. Laat onder af en toe roeren het geheel in een open pan ongeveer een uur koken. Langer mag ook, tot ca. 3 uur, dan dikt de chutney verder in.
Vis de grove kruiden, zoals kaneel, kardamom en kruidnagel ( als je ze kunt ontdekken) uit de chutney.
Giet de chutney over in een schone, goed afsluitbare pot, die je van te voren hebt uitgekookt. Laat de chutney afkoelen en bewaar koel.

Serveertip

Als je telkens met een schone lepel de benodigde hoeveelheid uit de pot haalt en hem daarna weer weg zet, kun je hem heel lang bewaren. De smaak wint aan kracht
Lekker met pappadums, lamsvlees of in mijn pompoensoep

Je kan ook nog een gesnipperde ui meekoken, dan wordt de chutney iets minder mild van smaak.

Bron

Zelf bij elkaar gebroddeld



Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jokevd1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top