1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. BLOEMKOOLSOEP MET PETERSELIE EN SINAASAPPEL.

BLOEMKOOLSOEP MET PETERSELIE EN SINAASAPPEL.

Door: tisjken1

  • Belgisch, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-01-2010

Ingrediënten 4 personen


* 1 bloemkool.
* 2 eetlepels gehakte peterselie.
* 2 eetlepels sinaasappelsap.
* 1 ui.
* 1 eetlepel olijfolie.
* 750 ml groentebouillon.
* 200 ml room.
* 2 eetlepels lobbig geklopte slagroom.
* 1 klein flesje sinaasappelolie(natuurwinkel).
* 1 sinaasappelschil insliertjes.
* Peper,zout en nootmuskaat.


Verder heb je nodig


Staafmixer,


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Maak de bloemkool schoon en verdeel ze in roosjes.
Pel de ui en snipper hem fijn.
2.Verhit de olie in een ruime pan en stoof er de groentjes in aan.
Giet er de bouillon bij en breng aan de kook.
Laat 20 minuten zachtjes koken.
Mix de soep met een staafmixer.
Voeg er de room aan toe en breng opnieuw aan de kook.
Kruid met peper,zout en nootmuskaat.
Breng verder op smaak met sinaasappelsap en 1 eetlepel peterselie.
3.Schep de hete soep in kommetjes en bedruppel eventueel met sinaasappel-olie.
Werk af met lobbig geklopte slagroom,kleine sinaasappelsliertjes en de rest van de gehakte peterselie.

Serveertip

Als u deze soep na het mixen door een fijne zeef giet wordt ze romiger en fluweliger.
U kunt ze dan ook in een klein kopje als borrelgarnituur severen.

Bron

Libelle.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tisjken1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top