1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Belgische keuken
  5. ZOETE AARDAPPELS IN CITROENSAUS.

ZOETE AARDAPPELS IN CITROENSAUS.

Door: tisjken1

  • Belgisch, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-01-2010

Ingrediënten 4 personen


* 1 kg zoet aardappels.
* 1 bosje lente-uitjes.
* 2 teentjes knoflook.
* 1 tomaat.
* 4 eetlepels kruidenboter.
* 1 onbehandelde citroen,sap en rasp.
* 1 theelepel ahornsiroop.
* 1 dl crème fraîche.
* 4 sprietjes bieslook.
* Peper & zout.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1?Borstel de aardappels onder stromend water schoon,schil ze en snij ze in plakken.
2.Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringetjes.
Pel de knoflookteentjes en pers ze.
Was de tomaat en snij hem in partjes.
3.Verhit de kruidenboter en fruit daarin de lente-uiringetjes.
Voeg de plakjes aardappels,de geperste knoflook en de partjes tomaat aan toe.
4.Breng alles op smaak met zout,peper,citroenrasp en citroensap.
Roer er ahornsiroop erdoor.
Stoof alles op een laag vuur ca.10 minuten.
5.Roer kort voor het einde van de kooktijd de crème fraîche door het gerecht.
Breng eventueel verder op smaak.

Serveertip

Garneer met de fijngehakte bieslook.
Serveer meteen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tisjken1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top