Elzasser kruidensoep.

  • Duits, Soep
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 24-01-2010

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 1 liter groentebouillon.
* 5 dl gewüztraminer.
* 250 gr groene en blauwe druiven.
* 2 appels.
* 400 gr zuurkool.
* 300 gr bloedworst.
* 1 eetlepel braadboter.
* 1 theelepel gedroogde marjolein.
* Peper & zout.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1.Verhit de bouillon met de wijn in een pan.
Was de druiven en haal ze van hun takjes.
2.Schil de appels,halveer ze,verwijder het klokhuis en snij ze in stukjes.
Voeg de druiven en de stukjes appels aan de bouillon toe en laat alles ca.5 minuten koken.
3.Laat de zuurkool uitlekken en verwarm die al roerend in ca.3 minuten.
Snij de bloedworst in stukken.
4.Verhit de braadboter en bak de bloedworst ca.3 minuten.
Voeg de zuurkool en de bloedworst aan de bouillon toe.
Schep de soep op voorverwarmde borden.

Serveertip

Garneer met marjolein en serveer meteen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten