Chipolatapudding

  • Nagerecht
  • 0-10 min.
  • Chipolatapudding

    Chipolatapudding

    Chipolatapudding

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
1 vanillestokje
500 ml melk
100 g suiker
4 mandarijnen
4 eetlepels sinaasappellikeur (slijter)
6 blaadjes witte gelatine
3 eierdooiers
1 eetlepel maïzena
250 ml slagroom
50 g blanke rozijnen, geweld
1 schijf ananas (blik), fijngesneden
100 g bitterkoekjes (zakje a 250 g), verkruimeld
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
puddingvorm inhoud ca. 1 liter

Voorbereiding

Vanillestokje opensnijden. In pan melk met suiker en vanillestokje verwarmen en 20 min. zachtjes laten trekken. Mandarijnen tot op vruchtvlees dik schillen en partjes tussen vliezen uitsnijden. Mandarijnpartjes met helft van likeur besprenkelen. Gelatine 5 min. in koud water weken. Eierdooiers met maïzena losroeren. Vanillestokje uit melk nemen, merg eruit schrapen en merg door melk roeren. Van melk 2 el iets laten afkoelen en door eierdooiermengsel roeren. Mengsel bij melk schenken en al roerend met houten lepel verwarmen tot vla gebonden is (mengsel hangt aan bolle kant van lepel, een erin getrokken streep blijft zichtbaar). Pan direct van vuur nemen, gelatine uitknijpen en erin oplossen. Pan in bak ijskoud water zetten om af te koelen, tot mengsel na ca. 30 min. lobbig wordt. Af en toe roeren. Intussen slagroom met rest van likeur bijna stijf kloppen. Slagroom voorzichtig door lobbig mengsel spatelen. Rozijnen, ananas, helft van mandarijn (in stukjes) en bitterkoekjes erdoor scheppen. Mengsel in dun met olie ingevette puddingvorm overdoen, gladstrijken en in koelkast in ca. 2 uur uur laten opstijven.

Bereidingswijze

Puddingvorm 30 sec. in bak met heet water houden, zodat pudding makkelijk loslaat van vorm. Schaal omgekeerd op puddingvorm leggen, samen keren en pudding voorzichtig op schaal laten glijden. Pudding met rest van mandarijn garneren.

Bron

allerhande 2004

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

kb14 avatar

Doorsturen

Home Recepten