Cheesecake

  • Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Cheesecake

    Cheesecake

    Cheesecake

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
200 g countrykoekjes
50 g roomboter, gesmolten
1 blik halve peren op siroop (411 g)
600 g roomkaas naturel
200 g suiker
1 vanillestokje
100 g witte chocolade, in stukjes
2 theelepels witte balsamicoazijn
3 eieren, losgeklopt
5 takjes verse munt, alleen de blaadjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenmachine
bakpapier
springvorm (doorsnede 24 cm), ingevet

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 °C. Leg bakpapier op de springvormbodem en maak de rand vast. Verkruimel de koekjes in de keukenmachine en schenk er al draaiend de boter door. Doe het geheel in de springvorm en druk goed aan. Laat het sap van de peren in een steelpan in 5 minuten tot ongeveer de helft inkoken. Verwarm de roomkaas met de suiker. Snijd het vanillestokje open, schraap het merg eruit en roer dit met het perensap, de chocolade en 1 theelepel balsamicoazijn door de roomkaas. Draai het vuur uit, roer de eieren erdoor en giet het geheel in de springvorm. Bak de cheesecake midden in de oven in 50 minuten gaar. Snijd de peren in repen en de muntblaadjes fijn (houd wat blaadjes apart voor de garnering). Schep de peer om met de rest van de balsamicoazijn en de munt. Garneer de cheesecake met muntblaadjes en een schep peer.

Bron

Allerhande 2007

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

kb14 avatar
kb14

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten