Pilav van curry, linzen en quinoa

  • Vegetarisch, Feestmaaltijd
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-01-2010

vetarm eenpansgerecht dat je naar believen kunt uitbreiden met bijgerechten. Heeft Indiase smaak.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
een kleine bloemkool, 1 kleine ui, 2 tl kurkuma, zakje quinoa mix van Terrasana (biologische winkel), 2 el Indiase curry (kies zelf je favoriet, hiermee bepaal je ook hoe pittig je het gerecht maakt. Korma is erg lekker). 750 ml groentenbouillon, 2 laurierblaadjes, 1 kaneelstokje, 400 gram linzen, flinke hand rozijnen, bosje verse koriander, bakje griekse yoghurt.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok

Voorbereiding

was de bloemkool en verdeel in kleine roosjes (ong 450 gram). Snipper de ui.

Bereidingswijze

verhit olie in een wok en bak de ui met de kurkuma. Voeg de currypasta toe en bak nog even mee, voeg dan de bloemkool, rozijnen en quinoa toe en meng goed. Voeg dan de bouillon toe en breng aan de kook.Voeg de kaneel en laurier toe en doe een deksel op de wok. Stoof gaar in 10 min op laag vuur, totdat al het vocht is opgenomen. Schep daarna de linzen erdoor en verhit nog even goed.

Serveertip

Serveren met een flinke hoeveelheid yoghurt en verse koriander. Je kunt de yoghurt ook vervangen door raita.

Tip: je kunt de Quinoa eenvoudig vervangen door basmatirijst, ook heerlijk. Ik serveer er zelf ook vaak gebakken kip bij die ik laat marineren in de dezelfde curry als ik gebruik in het gerecht.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten