1. Home
  2. Recepten
  3. Afrikaanse keuken
  4. Tabouleh
  5. Tabouleh

Tabouleh

  • Afrikaans, Salade
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 24-01-2010

Ingrediënten 4 personen


1 courgette, ongeschild
2 gele paprikas
6 el olijfolie
zout en peper
200 gr. bulghur
1-2 el citroensap
1 tl komijnzaadjes, fijngewreven
3 lente-uitjes, in ringen
2 tomaten, ontveld en in blokjes
5 gedroogde tomaten, in reepjes
1-2 el fijngesneden munt
2-3 el fijngesneden koriander


Verder heb je nodig


Ovenschaal of braadslede


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 240c.
Snijd de courgette in reepjes. Schil de paprikas met een dunschiller en snijd ze ook in reepjes.
Leg de courgette en de paprika in de ovenschaal en meng ze met 3 el olie en wat zout en peper.
Rooster de groenten onder regelmatig omscheppen 20 minuten in het midden van de oven.

Bereidingswijze

Breng de bulghur met 2,5 dl water aan de kook en laat de bulghur op zacht vuur afgedekt 15-20 minuten koken (of bereid de bulghur volgens de gebruiksaanwijzing). Haal halverwege de kooktijd het deksel van de pan, zodat het vocht kan verdampen en de bulghur mooi droog wordt.
Roer een dressing van 3 el olie, citroensap en komijn en breng op smaak met peper en zout.
Roer de dressing door de warme bulghur en laat dit samen afkoelen.
Roer de lente-ui, verse en gedroogde tomaten, geroosterde paprika en courgette, munt en koriander door de afgekoelde bulghur.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cora42


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cora42
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top