1. Home
  2. Recepten
  3. Griekse keuken
  4. Stifado
  5. Stifado

Stifado

Door: biebob

  • Grieks,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 24-01-2010

Ingrediënten 5 personen


1 kg. (magere) runderpoulet
1 kg. sjalotjes
1 grote ui
4 teentjes knoflook
500 gr. gepureerde tomaten (ontdaan van schil en pitjes)
4 laurierblaadjes
1 takje rozemarijn
3 hele kruidnagels
1 theelepel tijm
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel oregano
1 pijpje kaneel (of 1,5 eetlepel kaneelpoeder)
1 theelepel rietsuiker
3 eetlepels (rode wijn-)azijn
200 ml rode wijn
180 ml olijfolie
zout
zwarte peper



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bestrooi vlees met peper en zout. Verhit de olijfolie in een ruime pan en bak het vlees rondom aan. Blijf doorbakken totdat al het water verdampt en het vlees goudbruin is. Giet er langzaam de azijn over en schep het uit de pan.
Fruit de ui en de knoflook in dezelfde pan.
Voeg als ui glazig wordt de tomaten, het bouillonblokje, de wijn en de kruiden toe.
Leg het vlees hier bovenop en laat 2 uur op middelhoog vuur zachtjes stoven.

Intussen in een koekenpan zoveel gepelde sjalotjes bakken als er in één laag naast elkaar passen. Ca. 15 minuten continu omroerend sauteren totdat de sjalotjes bruin worden.

Bereidingswijze

Na 2 uur stoven de sjalotjes gelijkmatig over het vlees verspreiden. Strooi hierover de rietsuiker. Dek af en stoof nog ongeveer ¾ uur. Niet roeren, maar draai de pan af en toe zodat de sjalotjes overal van saus worden voorzien. Na 3 kwartier opdienen.

Serveertip

Geschikt als hoofdgerecht, maar ook als onderdeel van een Griekse mezze.

Bron

Griekenland



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van biebob
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top