1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Aziatische gehaktballetjes.

Aziatische gehaktballetjes.

Door: tisjken1

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-01-2010

Ingrediënten 4 personen


* 6 sjalotten.
* 4 teentjes knoflook.
* 800 gr kalfsgehakt.
* 2 eidooiers.
* 3 eetlepels sojasaus.
* 2 eetlepels 5 specerijenpoeder.
* 4 eetlepels ongezouten hehakte pindas.
* 3 eetlepels sesamolie.
* 1/2 liter dashi.
* 3 eetlepels pindakaas.
* 200 gr waterkastanjes uit blik.
* Zout,peper,pakrikapoeder.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Schil de salotten en snipper ze fijn.
2.Kneed het gehakt met de sjalotten,knoflook en de eidooiers.
Breng het geheel op smaak met de sojasaus,het 5-specerijenpoeder,zout,peper en de paprikapoeder.
3.Kneed de pindas erdoor.
Vorm balletjes van de massa.
Verhit de olie en bak de balletjes ca.10 minuten bruin.
4.Giet de dashi bij het braadvocht en breng kort aan de kook.
5.Roer de pindakaas erdoor.
Laat de waterkastanjes uitlekken,snijd ze in schijfjes en roer ze door de pindasaus.
Breng op smaak met peper en zout.

Serveertip

Verdeel de gehaktballetje over warme borden.
Schenk er de pindasaus over.
Serveer met mie.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tisjken1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top