Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Roomsoep met krab.

Roomsoep met krab.

Door: tisjken1

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-01-2010

Ingrediënten 4 personen


* 500 gr zoete aardappels(bataten).
* 150 gr wortels.
* 1 ui.
* 100 gr bleekselderij.
* 1/2 liter melk.
* 250 ml visfond.
* 250 ml culinaire room.
* 2 laurierblaadjes.
* 1 theelepel zoete paprikapoeder.
* 100 gr krabben.
* 1 scheutje worcestersaus.
* Peper & zout.
* Verse kervel voor de garnering.


Verder heb je nodig


Staafmixer,


Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Was de zoete aardappelen,schil ze en snijd ze in stukken.
Schil de wortels en snijd ze eveneens in stukken.
2.Pel de uien en snipper ze fijn.
Maak de bleekselderij schoon,was hem en snijd hem klein.
3.Breng de groenten met de melk en de visfond in een ruime pan aan de kook en laat ca.15 minuten sudderen.
Voeg er de laurierblaadjes aan toe.
Breng op smaak met zout,peper en paprikapoeder.
4.Verwijder de laurierblaadjes en pureer de soep met een staafmixer.
Voeg er het scheutje worcestersaus aan toe naar smaak.
5.Verhit de krabben in de soep.Laat de soep nog even doorwarmen,niet meer koken!
Voeg er de room aan toe,roer alles goed door elkaar.

Serveertip

Serveer de soep in voorverwarmde borden.
Garneer met kervel en seveer meteen goed heet.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tisjken1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top