1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Scandinavische keuken
  5. GRAVAD LAX

GRAVAD LAX

Door: alleybassey

  • Scandinavisch, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 23-01-2010

Ingrediënten


400 gram zalm
1/2 eetlepel zout
1 eetlepel suiker
versgemalen peper
sap van 1 citroen
2 eetlepels honing
scheut okijfolie
1 rode ui
1/2 bosje dille



Makkelijk te maken en ook geschikt voor een buffet of lunch

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Nvt

Bereidingswijze

Snijd de zalm in dunne plakjes en leg deze op een bord.

Bestrooi de zalm met het zout,de suiker en peper.

Meng het citroensap met de honing en schenk het over de zalm.

Pel en snipper de ui en snijd de dille.

Strooi de ui en de dille over de zalm


Serveertip

Serveer dit met roggebrood



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alleybassey
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top