1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Compote Van Ganzenbil

Compote Van Ganzenbil

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 01-05-1999

Ingrediënten 4 personen


2 ganzebillen
1 grote sjalot
1/2 l bouillon van gans
100 gr vet van gans
1 laurierblad
1 twijgje tijm
1 kweekpeer
1 Ramenas
10 kleine uien



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De billen ontbenen en in gelijke stukken snijden. Het vlees kruiden met zout en peper en in ganzevet bruin braden. Het overtollige vet afgieten. De stukken vlees met bouillon begieten, laurierblad en tijm toevoegen en alles 2 1/2 uur zachtjes laten koken. Tijdens het laatste uur de schoongemaakte uitjes en de geschilde en gesneden zwarte radijs en kweekpeer toevoegen. De gekookte groenten verwijderen, de saus zeven en inkoken tot een dikke, stroperige massa. Het warm vlees, de uitjes en de versneden kweekpeer en ramenas met de saus overgieten en opdienen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jackson


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jackson
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top