1. Home
  2. Recepten
  3. Marokkaanse keuken
  4. Chocolade/pistachetruffels

Chocolade/pistachetruffels

  • Marokkaans, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-01-2010

Ingrediënten


75 gram zachte roomboter;
75 gram poedersuiker;
1/2 koffielepel vanille-essence;
200 gram pure chocolade;
75 gram fijngemalen pistachenootjes;
een handvol grofgehakte pistachenootjes.



CHOCOLADE/PISTACHETRUFFELS
CHOCOLADE/PISTACHETRUFFELS

Een heerlijk, gemakkelijk te maken truffelballetje van chocolade vermengd met gehakte pistachenootjes.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Roer de roomboter crèmig in een kom en roer er de poedersuiker en de vanille-essence doorheen.

Smelt de pure chocolade "au bain marie" in een kom boven een pan kokend water of al roerend in een pannetje op laag vuur.
Je kunt de chocolade ook smelten in de magnetron.

Roer beetje bij beetje de botercrème en de fijngemalen pistachenootjes door de gesmolten chocolade en laat dan afkoelen.
Zet daarna het afgekoelde mengsel even in de koelkast.

Maak dan kleine balletjes van het chocolade/pistachemengsel, rol die door de grofgehakte pistachenootjes en zet ze in kleine papieren bonbonvormpjes.

Bron

MIJN WEBLOG



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van 393amber1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van 393amber1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top