Appelstroop

  • > 120 min.
  • Geplaatst op 22-01-2010

LET OP: de stroop dikt nog een deel in tijdens het afkoelen

Deel dit recept

Ingrediënten
1 kilo overrijpe appels
1 dl water
Optioneel: 10 % suiker van het aantal gebruikte kilo appels
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote pan
Passeerdoek (theedoek, oud laken)
Emmer

Voorbereiding

Snij de appels in groffe stukken

Bereidingswijze


Doe het water in de pan en de stukken appel erin
Breng het water en de appels aan de kook met de deksel erop
Laat dit 1 uur koken
Doe de appelmassa in de passeerdoek en hang deze boven de emmer om het vocht op te vangen
Maak een knoop in het doek en draai het op zodat de sap eruit geperst wordt
Wanneer alle sap is opgevangen gaat deze terug in de pan
Laat de sap inkoken tot de door u gewenste dikte is bereikt
Schenk de stroop over in potjes en laat deze afkoelen


Bron

www.kookjij.nl

Laatste reacties

stippievld avatar
stippievld 24-01-2010

leuk, wist nie dat je dat zelf kon maken :) leuk voor de kids

herman_hietbrink avatar
herman_hietbrink 22-01-2010

Klopt allemaal! Gebruikte doeken echter vooraf [b]goed[/b] spoelen met veel water om de zeepresten er goed uit te krijgen! Herman.

sheltiemoeke avatar
sheltiemoeke 22-01-2010

Ho Elles, Ik denk dat het gewoon een katoenen doek, je kunt ook een katoenen theedoek gebruiken! Succes! Marjon

elles1970 avatar
elles1970 22-01-2010

Leuk zeg om zelf te maken! Mijn man is gek op Luykse appelstroop, maar ga dit zeker een keer proberen. Moet wel eerst een passeerdoek aanschaffen (echt nog nooit van gehoord).

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten