1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Bramentaart met munt

Bramentaart met munt

  • Nederlands, Banket
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 21-01-2010

Ingrediënten 6 personen


500 g bramen
2-3 eetlepels wodka (slijter)
4 eieren
75 g witte basterdsuiker
100 g bloem
50 g boter gesmolten
200 ml crème fraîche
250 ml volle melk
poedersuiker
2 eetlepels verse munt in dunne reepjes


Verder heb je nodig


Mixer
lage taartvorm doorsnede 28 cm, ingevet


Bramentaart met munt
Bramentaart met munt
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Spoel de bramen in een zeef voorzichtig af onder koud stromend water en laat ze uitlekken. Schep de bramen in een kom om met de wodka. Verwarm de oven voor op 175 °C. Klop in een kom de eieren met basterdsuiker met de handmixer tot een luchtig mengsel. Voeg dan al kloppend achtereenvolgens de bloem, 1/2 tl zout, de helft van de boter, de crème fraîche en de melk toe en blijf kloppen tot een glad beslag ontstaat. Schenk het beslag in de taartvorm en verdeel de bramen erover. Druppel de rest van de boter erover. Bak de taart in het midden van de oven in 40-45 minuten goudbruin en gaar. Bestuif de taart uit de oven royaal met poedersuiker en laat hem afkoelen tot lauwwarm of koud. Strooi voor het serveren de munt erover en bestuif nogmaals met poedersuiker. Schep de zachte taartpunten uit de vorm.

Bron

Allerhande 2006



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kb14


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kb14
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top