Chinees fondue

  • Chinees,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-01-2010
  • Chinees fondue

    Chinees fondue

    Chinees fondue

Chinees fondue is een fondue waarbij geen vet of olie maar een sterke bouillon gebruikt wordt en waarin lichte vleessoorten gaar gemaakt worden.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 2 l water
- 5 kruidenbouillonblokjes
- 1 ui, in ringen gesneden
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 200-250 gram vlees per persoon (bijv. biefstuk, kalfshaas, fricandeau, varkenshaasje, kipfilet, kalkoenfilets, gehakt)
- Evt. peulen, paprika reepjes, champignons, uiringen, shii-takes, wortel
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
fonduepan

Bron

heinz

Serveertip

Breng 2 liter water aan de kook met de kruidenbouillonblokjes. De in ringen gesneden ui en de geperste knoflooktenen toevoegen en 30 minuten laten sudderen. Het lichte vlees in reepjes, niet in blokjes snijden. Het overige vlees naar eigen inzicht snijden.

Tijdens de fondue, het vlees en de groenten in een netje, of via een fondueprikker, in de bouillon laten zakken. Het vlees is gaar wanneer het wit (indien lichtgekleurd vlees) of bruin (indien donkergekleurd vlees) gekleurd is. De groenten kunnen naar eigen inzicht bereiden worden.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten