Stamppot raapstelen

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 21-01-2010
  • Stamppot raapstelen

    Stamppot raapstelen

    Stamppot raapstelen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1½ kg kruimige aardappelen
zout
400 g raapsteeltjes
1 gele paprika
150 g oude kaas
4 el pijnboompitten
200 ml melk
3 el boter
versgemalen peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
stamppotstamper

Voorbereiding

# Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in stukjes. Kook de aardappelen in een pan met water en zout in 20 à 25 min. gaar.
# Verwijder de wortels en harde steeltjes, was de raapsteeltjes en laat ze uitlekken. Maak de paprika schoon en snijd de paprika en kaas in kleine blokjes. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.

Bereidingswijze

# Verwarm in een steelpan de melk met de boter. Giet de aardappelen af en stamp ze in de pan met de warme melk fijn. Breng de puree op smaak met zout en peper. Schep de raapsteeltjes, paprika en kaas door de aardappelpuree en verwarm deze kort mee.
# Verdeel de stamppot over 4 borden en garneer de stamppot met pijnboompitten.

Serveertip

Lekker met saucijsjes.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ellafe avatar
ellafe 10-04-2010

Het is weer tijd voor raapsteeltjes, dus meteen dit recept gemaakt. Ik heb 5 min. voor einde kooktijd van de aardappelen, de paprika toegevoegd en i.p.v. blokjes kaas, geraspte oude kaas genomen. Zo``n gemakkelijk recept, maar zo heerlijk!. Komt zeker vaker op tafel, Groet, Ella.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten