1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Stamppot raapstelen

Stamppot raapstelen

Door: planco

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-01-2010

Ingrediënten 4 personen


1½ kg kruimige aardappelen
zout
400 g raapsteeltjes
1 gele paprika
150 g oude kaas
4 el pijnboompitten
200 ml melk
3 el boter
versgemalen peper


Verder heb je nodig


Stamppotstamper

Stamppot raapstelen
Stamppot raapstelen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

# Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in stukjes. Kook de aardappelen in een pan met water en zout in 20 à 25 min. gaar.
# Verwijder de wortels en harde steeltjes, was de raapsteeltjes en laat ze uitlekken. Maak de paprika schoon en snijd de paprika en kaas in kleine blokjes. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.

Bereidingswijze

# Verwarm in een steelpan de melk met de boter. Giet de aardappelen af en stamp ze in de pan met de warme melk fijn. Breng de puree op smaak met zout en peper. Schep de raapsteeltjes, paprika en kaas door de aardappelpuree en verwarm deze kort mee.
# Verdeel de stamppot over 4 borden en garneer de stamppot met pijnboompitten.

Serveertip

Lekker met saucijsjes.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top