Tajine van lam met gedroogde abrikozen.

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 21-01-2010

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 1 grote zoete ui.
* 1 kg lamsvlees,in blokjes.
* 1 koffielepel kurkuma.
* 1 koffielepel gemalen koriander.
* 1 koffielepel gemberpoeder.
* 150 gr gedroogde abrikozen.
* 2 eetlepels olijfolie.
* 2 fijngesnipperde knoflookteentjes.
* 20 cl kippenbouillon.
* 1 kaneelstokje.
* 1 portie saffraandraadjes.
* 1 bosje verse koriander.
* 4 eetlepels vloeibare honing.
* Zwarte peper uit de molen & zout.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Tajine,

Bereidingswijze

1.Pel de ui en snij hem in twee.
Snij één helft in blokjes,de andere helft in reepjes.
2.Bestrooi de lamsvleesblokjes met kurkuma,de gemalen koriander,de gemberpoeder en 1 koffielepel zout.
3.Zet de gedroogde abrikozen onder heet water.
Laat de lamsvleesblokjes 5 minuten in een tajine op een heet vuur kleuren in de olie,samen met de blokjes ui en de knoflooksnippers.
Voeg er de bouillon,kaneel,saffraa en fijngesneden verse koriander aan toe en breng aan de kook.
4.Laat op een zacht vuur 30 minuten sudderen.
Haal het vlees uit de tajine met een schuimspaan en hou het warm.
5.Breng het kookvocht aan de kook en voeg er de reepjes ui,de honing en de uitgelekte abrikozen aan toe.
Voeg er zout aan toe en laat de saus 10 minuten indikken.
Warm het vlees erin op 5 minuten op een matig vuur,en blijf roeren.
6.Dresseer de borden met het vlees,en schenk er de saus over,versier met takjes koriander.
Dien meteen op.

Bron

DELHAIZE DE LEEUW.

Serveertip

GODDELIJK:met couscous,rozijnen en kaneel.

Laatste reacties

EdTaylor avatar
EdTaylor 31-05-2018

Dat is 'em. Helemaal lekker zo. 's ochtends maken en dan 's avonds opeten. Flinke theelepel harissa erbij, dat mag nog wel...

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten