1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. Knapperige kalkoennuggets met cajunkruiden.

Knapperige kalkoennuggets met cajunkruiden.

  • Amerikaans, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-01-2010

Ingrediënten 4 personen


* 1 vlootje kalkoennootjes(+/- 450 gr).
* 1 eiwit xl.
* 4 eetlepels arachideolie.
VOOR HET KROKANT JASJE:
* 1 geperst knoflookteentje.
* 50 gr paneermeel.
* 50 gr bloem.
* 50 gr havervlokken.
* 1 eetlepel cajunkruiden.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Snij de kalkoennootjes in twee.
2.Meng alle ingrediënten om te paneren in een diep bord.
3.Klop het eiwit op in een ander bord.
4.Haal de stukjes kalkoen door het eiwit en druk ze dan in de paneermengelijng.
5.Bak ze in verschillende ladingen 5 minuten in wat hete olie in een antikleefpan,draai ze regelmatig om.
Haal ze uit de pan,laat ze even uitlekke op een velletje absorberende keukenrol en schik ze op borden.
Lekker met gewokte groenten.

Serveertip

SLIMME TIP:
Wil je nog malsere nuggets,laat het vlees dan 2 uur vooraf marineren in 125 gr yoghurt die je opklopt met het sap van een 1/2 citroen,2 eetlepels gehakte bieslook,peper en zout.
Haal ze daarna door de paneermengeling.

Bron

DELHAIZE DE LEEUW.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tisjken1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tisjken1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top