1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Internationale keuken
  5. witte chocolademousse

witte chocolademousse

Door: tonia

  • Internationaal, Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 30-04-1999

Ingrediënten 2 personen


75 gr. witte chocolade, 1 el bloem, 1 el witte rum, 1,5 eiwit, 25 gr witte basterdsuiker



Verder heb je nodig


Koelkast


Je eet er je vingers bij op

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Grote pan met flinke bodem water tegen de kook aanbrengen. Klein pannetje erin zetten en de chocolade er in stukjes indoen. In kopje bloem met 2 el water gladroeren. Op zacht vuur de chocolade laten smelten. Al roerende bloempapje aan de chocolade toevoegen. Goed doorroeren tot een gebonden saus ontstaat. Pan in een bak met koud water zetten om snel te laten afkoelen. Af en toe doorroeren. Rum erdoor roeren. In kom eiwitten met basterdsuiker heel stijf kloppen. Al roerende afgekoelde chocolademassa hieraan toevoegen. Over 2 coupes verdelen. In koelkast in ca. TWEE UUR OP LATEN STIJVEN



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tonia
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top