1. Home
  2. Recepten
  3. Boerenkarbonade

Boerenkarbonade

  •  ,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-01-2010

Ingrediënten 4 personen


4 varkenskarbonades
versgemalen peper en zout
3 eetlepels boter of margarine
2 eetlepels vleesjus (Maggi)
1 fijngesneden ui
100 g. spekreepjes
12 champignons
100 g. doperwtjes(diepvries)
100 g. worteltjes in plakjes gesneden
100 g. zilveruitjes
150 g. gekookte aardappel in dobbelsteentjes gesneden
2 eetlepels gehakte peterselie



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De karbonades kruiden met peper en zout.

2/3 deel van de boter laten uitbruisen in een braadpan en de karbonades hierin om en om goudbruin bakken. De braadjus afblussen, met 2 dl water en 2 eetlepels Maggi vleesjus, en weer aan de kook laten komen. De pan afsluiten met een deksel en op matig vuur, de karbonades ca. 30 minuten laten stoven. Wel af en toe controleren of het niet teveel inkookt, anders nog wat vocht toevoegen.

In de tussentijd de spekreepjes uitbakken in de overige boter. Als ze een beetje krokant zijn, uit de pan scheppen en apart houden. In de braadjus, de ui en de champignons licht aanbakken.

De zilveruien, de wortel, gekookte aardappelblokjes en doperwtjes erbij doen. De spekjes hier weer bijdoen en goed doorwarmen. Dit garnituur bij de karbonades scheppen en samen nog 5 minuten laten smoren.

In een mooie schaal scheppen en bestrooien met de gehakte peterselie


Eet smakelijk!!!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bianca-smul


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bianca-smul
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top