1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Warme aardappelkaasschotel

Warme aardappelkaasschotel

  • Frans, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-01-2010

Ingrediënten


800 gr. aardappelen

  • 30 cl crème fraîche
  • 1 Franse platronde smeltkaas (Reblochon)
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 4 eetlepels arachideolie (of andere)
  • 100 gr. sjalotjes
  • Peper en zout

  • Verder heb je nodig


    Vuurvaste schotel


    Warme aardappelkaasschotel
    Warme aardappelkaasschotel

    Als hoofdgerecht met een salade.

    Deel dit recept

    Ontdek meer:

    Bereidingswijze

    Kook de aardappelen (vaste Nicola) Snijd ze in schijfjes van ongeveer 5mm dik. Pel de sjalotjes fijn.
    Verhit de olie in de bakpan en bak de aardappelen om en om goudbruin, voeg de sjalotjes toe en fruit ze, op een niet te laag vuur, ongeveer 5 minuten tot ze glazig zijn. Verwarm de oven voor op stand 7. Schrap zorgvuldig de korst van de Rebochon (of andere Franse smeltkaas) af. Snijd de kaas horizontaal doormidden en dan in 4 punten.
    Schep de aardappelschijfjes in een, met olie ingevette vuurvaste schotel, en leg de punten Franse kaas op de aardappelen. Verwarm de crème fraîche in een pannetje met een beetje zout, peper en nootmuskaat en bedek daarmee, aardappelen en kaas. Zet de schaal in de oven tot de kaas geheel gesmolten is. Serveer warm. Eet smakelijk.

    Bron

    Frankrijk



    Over de plaatser
    Ga naar de persoonlijke pagina van stiny26


    Reacties (0)



    Over de plaatser
    Ga naar de persoonlijke pagina van stiny26
    Meest bekeken
    Kooktip!
    Maak je koelkast leeg

    Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

    Scroll voor meer recepten
    Top