1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Stoofpotje van kip met bier

Stoofpotje van kip met bier

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 19-01-2010

Ingrediënten 4 personen


1 braadkip van ± 1,2 kg
200 g gerookte spekblokjes
800 g broccoli
1 ui
2 dl lichte room
33 cl abdijbier blond
2 eet!. olijfolie
2 eet!. bloem
2 eet!. honing
1 koffie!. tijm
1 blaadje laurier
peper en zout
instantsausbinder (facultatief)



stoofpotje

stoofpotje met kip

stoofpotje met kip

Voedingswaarde per persoon
(op basIs van de ingrediëntenlijst)
energie 78,2 kcal Koolhydraten 26,7 g
eiwitten 55,0 g Vetten 45,0 g

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

- Snij de kip in stukken.
- Snij de broccoli in roosjes.
- Snipper de ui fijn.

Bereidingswijze

Bereiding (20 min. + 45 min. kooktiid)
1. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de stukken kip aan alle kanten goudbruin. Giet het braadvet weg. Kruid met tijm, laurier, peper en zout en bestrooi met de bloem.
2. Voeg de fijngesnipperde ui en de spekblokjes toe. Overgiet met het bier. Laat op een zacht vuurtje afgedekt verder sudderen gedu¬rende ± 45 min.
3. Kook intussen de broccoli gaar in lichtgezouten water gedurende 8 min. Giet af.
4. Roer de honing en de room door de stoofpot en laat nog even in¬dikken.
5. Bind de saus eventueel met wat instantsausbinder en voeg de broccoli toe. Laat alles nog even opwarmen.

Serveertip

Verdeel de kip over de borden met de saus en de broccoli. Serveer met natuuraardappelen.

Bron

Colruyt



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van suzy2550


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van suzy2550
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top