Kapucijnerschotel met paksoi
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 19-01-2010
Een wintergerecht met een Oosters tintjte,
Ingrediënten 4 personen
400 gram magere speklapjes *versgemalen peper *
zout *
1 theelepel chilipoeder *
1 teentje knoflook *
2 uien *
400 gram verse kapucijners *
1 struik paksoi *
2 eetlepels olijfolie *
2 eetlepels ketjap manis *
Enkele druppel tabasco.
Benodigdheden
Wij hebben dit gisteren gegeten en de smaak was overheerlijk.Het is echt aan te bevelen.
Voorbereiding
Laat de kapucijners 12-15 uur weken.
Bereidingswijze
Snijd de speklapjes in reepjes.
Bestrooi ze met peper en zout chilipoeder.
Pel de knoflook en de uien en snipper ze.
Kook de kapucijners in ruim water en doe er wat zout op.
Snijd de paksoi in reepjes.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan.
Bak hierin de spekreepjes lichtbruin.
Voeg knoflook en ui toe en roerbak nog 5 minuten.
Schep de kapucijners en de paksoi erdoor en verwarm alles, al omscheppend, 3-4 minuten.
Voeg ketjap manis en tabasco toe.
Bron
[b]Plus[/b]
Serveertip
Serveer er een tomatensalade en augurken bij.
Laatste reacties
Nou, wij dus Hans en het was erg lekker.
misschien snap ik het niet, maar wie eet er met deze temperaturen stoofpotjes en dit soort dingen ?
Er op letten dat je een mooie frisse struik hebt zonder gebroken stelen etc.. Vriendelijke Smulgroetjes, Erwin
Zit niet veel smaak aan Ankie, zeker niet als t gekookt is. Als je t heel even wokt - of rauw eet zoals wij - is het iets lichtzoet met een klein bittertje. Wel lekker knapperig en sappig!
Lekker gegeten hoor. We hadden gemarineerde speklapjes en blik kapucijners. Het was bij ons wat nat dus gegeten met versgebakken bruinbrood om te dippen. Ik weet nu nog steeds niet wat de smaak van paksoi inhoud, kregen we thuis niet maar dat mag de pret niet drukken. Erg lekker gegeten. Bedankt en fijn weekend Ankie en Marc.
Er zijn wel mensen die hem bewaard hebben (19) en staat in 5 kookboeken. Er waren nog geen reacties geplaatst. Ik neem hem ook mee, alleen klopt volgens mij de foto niet. Ik zie aardappels ipv paksoi.
Wat vreemd dat dit nog niet eerder bewaard is gebleven, want dit is heerlijk en natuurlijk zijn er op dit moment geen verse kapucijners, dus een potje veldertjes gebruikt. Zelfs hiermee al zo lekker. Dit is een blijvertje!