Kapucijnerschotel met paksoi

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 19-01-2010
  • Kapucijnerschotel met paksoi

    Kapucijnerschotel met paksoi

    Kapucijnerschotel met paksoi

Een wintergerecht met een Oosters tintjte,

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gram magere speklapjes *
versgemalen peper *
zout *
1 theelepel chilipoeder *
1 teentje knoflook *
2 uien *
400 gram verse kapucijners *
1 struik paksoi *
2 eetlepels olijfolie *
2 eetlepels ketjap manis *
Enkele druppel tabasco.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wij hebben dit gisteren gegeten en de smaak was overheerlijk.
Het is echt aan te bevelen.

Voorbereiding

Laat de kapucijners 12-15 uur weken.

Bereidingswijze

Snijd de speklapjes in reepjes.
Bestrooi ze met peper en zout chilipoeder.
Pel de knoflook en de uien en snipper ze.
Kook de kapucijners in ruim water en doe er wat zout op.
Snijd de paksoi in reepjes.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan.
Bak hierin de spekreepjes lichtbruin.
Voeg knoflook en ui toe en roerbak nog 5 minuten.
Schep de kapucijners en de paksoi erdoor en verwarm alles, al omscheppend, 3-4 minuten.
Voeg ketjap manis en tabasco toe.

Bron

[b]Plus[/b]

Serveertip

Serveer er een tomatensalade en augurken bij.

Laatste reacties

ankie43 avatar
ankie43 04-06-2017

Nou, wij dus Hans en het was erg lekker.

hans3333 avatar
hans3333 03-06-2017

misschien snap ik het niet, maar wie eet er met deze temperaturen stoofpotjes en dit soort dingen ?

Delarosa avatar
Delarosa 03-06-2017

Er op letten dat je een mooie frisse struik hebt zonder gebroken stelen etc.. Vriendelijke Smulgroetjes, Erwin

Delarosa avatar
Delarosa 03-06-2017

Zit niet veel smaak aan Ankie, zeker niet als t gekookt is. Als je t heel even wokt - of rauw eet zoals wij - is het iets lichtzoet met een klein bittertje. Wel lekker knapperig en sappig!

ankie43 avatar
ankie43 03-06-2017

Lekker gegeten hoor. We hadden gemarineerde speklapjes en blik kapucijners. Het was bij ons wat nat dus gegeten met versgebakken bruinbrood om te dippen. Ik weet nu nog steeds niet wat de smaak van paksoi inhoud, kregen we thuis niet maar dat mag de pret niet drukken. Erg lekker gegeten. Bedankt en fijn weekend Ankie en Marc.

ArualB avatar
ArualB 20-04-2016

Er zijn wel mensen die hem bewaard hebben (19) en staat in 5 kookboeken. Er waren nog geen reacties geplaatst. Ik neem hem ook mee, alleen klopt volgens mij de foto niet. Ik zie aardappels ipv paksoi.

professoroud avatar
professoroud 20-04-2016

Wat vreemd dat dit nog niet eerder bewaard is gebleven, want dit is heerlijk en natuurlijk zijn er op dit moment geen verse kapucijners, dus een potje veldertjes gebruikt. Zelfs hiermee al zo lekker. Dit is een blijvertje!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten