TOM KHA KAI

  • Thais, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 19-01-2010

Deze kippensoep met kokos is een echte Thaise klasieker,de evenknie van onze tomatensoep met balletjes.
De ingrediënten vind je in de Chinese supermarkt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 1 liter kippenbouillon.
* 200 gr kippenwit,geplukt.
* 2 limoenbladeren.
* 1 citroengrasstengel.
* 1 stukje gember,geschild en fijngesneden.
* 1/2 dl limoensap.
* 1 rode chilipeper,fijngesneden.
* 200 ml ongezoet kokosmelk.
* 125 gr champignons.
* 3 stengels koriander,hou enkele blaadjes apart.
* 2 stengels munt.
*Peper & zout.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1.Breng de kippenbouillon aan de kook en voeg er de limoenbladeren,citroengrasstengel,gember,limoensap,1/2 chili,koriander en munt aan toe.
2.Laat de bouillon een half uur trekken.
Zeef de bouillon en giet er de kokosmelk bij.
3.Laat de soep inkoken en kruid naar smaak met peper en zout.
4.Snijd de champignons in 4 en bak ze kort even aan.
Verdeel ze over de borden samen met de geplukte kippenwit.
Serveer er de hete soep over en werk af met een beetje extra chili,koriander en munt.

Serveertip

Serveer met ciabatta.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten