Gepocheerde nashi met mango-frangelicosaus

  • Internationaal, Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 18-01-2010
  • Gepocheerde nashi met mango-frangelicosaus

    Gepocheerde nashi met mango-frangelicosaus

    Gepocheerde nashi met mango-frangelicosaus

Een recept van BBC Masterchef Lisa Olsen. Leuk als je eens met nashi wil expirimenteren. Zie producttip

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 ml water
250 ml droge witte wijn
125 gram suiker
3 el citroensap
3 stuk steranijs,
3 kaneelstokjes
5 cm gemberwortel, geschild, in schijfjes
2 nashiperen

voor de saus,
2-3 rijpe mango´s
poedersuiker naar smaak
1-2 el Frangelico likeur
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Breng water tot en met gember tot kookpunt, laat 5 min zachtjes koken tot suiker geheel is opgelost en smaken loskomen. Schil de nashi`s boor de klokhuizen eruit, voeg toe en laat 1 uur afgesloten pocheren.
Voor de saus,
Maak mango schoon en pureer vruchtvlees met suiker en likeur in blender.
Haal nashi uit pocheervocht, halveer ze en snijd de halve nashi uit tot waaiervorm. Leg op borden en giet saus er half over en naast.

Bron

AD Magazine, Alma Huisken

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten