Gevulde eieren - 10 variaties maken

  • Nederlands, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-01-2010
  • Gevulde eieren - 10 variaties maken

    Gevulde eieren - 10 variaties maken

    Gevulde eieren - 10 variaties maken

De ingredienten kun je het fijnst krijgen met behulp van de keukenmachine. Door de keukenmachine worden de ingredienten ook beter vermengd.
Gebruik bij het vullen van de eieren een spuitzak, dan wordt het mooier als dat je het met een lepel doet.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
4 eieren
2 eetlepels mayonaise
Peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenmachine ,vedubbel de aantallen als je meerdere gevulde eieren wilt maken .

Voorbereiding

Zet een pan met water op het vuur en kook hierin de eieren hard, ongeveer 7 minuten.
Laat de eieren daarna schrikken door ze af te gieten en daarna er gelijk koud water overheen laten stromen. Hierdoor kun je ze makkelijk pellen.
Snijd de eieren in de lengte door midden en haal de eidooiers eruit.
Doe de eidooiers bij elkaar en voeg de mayonaise toe en zorg dat het goed vermengd word.
Doe vervolgens de gewenste ingredienten erbij en breng het op smaak met wat peper en zout.
Zet vervolgens de eieren in de koelkast en laat ze daar een uurtje staan.

Bereidingswijze

De volgende variaties zijn allemaal mogelijk, je kunt uiteraard ook zelf een variatie proberen:

1. Tonijn en olijven --> meng 50 gr gepureerde tonijn door het eimengsel en garneer het met plakjes olijf.
2. Ansjovis --> hak 4 ansjovisfilets fijn en meng deze met 1 eetlepel kappertjes door het eimengsel.
3. Garnalen --> 50 gr grofgehakte garnalen mengen met het eimengsel met 1 theelepel dille en wat citroensap.
4. Rauwe ham --> 50 gr ham fijnhakken en dit samen met 1 eetlepel bieslook door het eimengsel doen.
5. Gorgonzola --> 50 gr gorgonzola fijnprakken en door het eimensel mengen.
6. Kruiden --> 2 eetlepels gehakte kruiden, 1 eetlepel fijngesnipperde sjalotje en wat mosterd door het eimengsel.
7. Parmesaanse kaas en tomaat --> 1 eetlepel geraspte kaas en 1 eetlepel fijngehakte tomaat door het eimengsel mengen.
8. Gerookte forel --> 50 gr gerookte forel fijnmaken en door het eimengsel mengen. Garneren met peterselie.
9. Gerookte zalm --> 50 gr gerookte zalm snipperen en samen met wat dille en citroensap door het eimengsel mengen.
10. Kaviaar --> wat kaviaar over het basisrecept heen doen. Niet erdoor mengen

Bron

internet

Serveertip

lekker voor bij de borrel

Laatste reacties

Kaliraki avatar
Kaliraki 17-02-2018

heb vanavond je lekkere hapjes nodig. Ga die met tonijn en gerookte forel maken. Die lijken me de lekkerste ...

caroca avatar
caroca 02-08-2016

Altijd lekker, bedankt!

abat4 avatar
abat4 27-10-2014

abat 27-10-2014 Wanneer ik de ei dooiers met de mayonaise meng strooi ik er altijd een zakje tuinkruiden in, welke je ook voor de sla gebruikt.

Jippje avatar
Jippje 31-03-2013

Een paar versies uitgeprobeerd vandaag. Héérlijk! Heb bij de Parmezaanse kaas ook nog een schepje pesto gedaan....

zon70 avatar
zon70 21-09-2012

hallo Dirk,dank je wel voor dit recept ga het uit proberen.

zon70 avatar
zon70 21-09-2012

hallo Dirk, hartelijk dank voor deze gevulde eieren recept.Ik ga het uit proberen als mijn zoon in oktober jarig.

zon70 avatar
zon70 21-09-2012

hallo Dirk, hartelijk dank voor deze gevulde eieren recept.Ik ga het uit proberen als mijn zoon in oktober jarig.

1114 avatar
1114 31-08-2012

Hallo, Ik vind je recepten weer top!! Dank je wel, Hanny.

professoroud avatar
professoroud 18-04-2011

Hallo Dirk, Lekkere ideetjes! Ik heb het dus meegenomen. Bedankt. Groetjes, Jos

adeline43 avatar
adeline43 17-04-2011

Hoi Dirk, lekker voor de pasen of een feestje.Bedankt, groetjes

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten