1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Gevulde eieren
  5. Gevulde eieren - 10 variaties maken

Gevulde eieren - 10 variaties maken

Door: planco

  • Nederlands, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-01-2010

Ingrediënten 2 personen


4 eieren
2 eetlepels mayonaise
Peper en zout


Verder heb je nodig


Keukenmachine ,vedubbel de aantallen als je meerdere gevulde eieren wilt maken .

Gevulde eieren - 10 variaties maken
Gevulde eieren - 10 variaties maken

De ingredienten kun je het fijnst krijgen met behulp van de keukenmachine. Door de keukenmachine worden de ingredienten ook beter vermengd.
Gebruik bij het vullen van de eieren een spuitzak, dan wordt het mooier als dat je het met een lepel doet.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet een pan met water op het vuur en kook hierin de eieren hard, ongeveer 7 minuten.
Laat de eieren daarna schrikken door ze af te gieten en daarna er gelijk koud water overheen laten stromen. Hierdoor kun je ze makkelijk pellen.
Snijd de eieren in de lengte door midden en haal de eidooiers eruit.
Doe de eidooiers bij elkaar en voeg de mayonaise toe en zorg dat het goed vermengd word.
Doe vervolgens de gewenste ingredienten erbij en breng het op smaak met wat peper en zout.
Zet vervolgens de eieren in de koelkast en laat ze daar een uurtje staan.

Bereidingswijze

De volgende variaties zijn allemaal mogelijk, je kunt uiteraard ook zelf een variatie proberen:

1. Tonijn en olijven --> meng 50 gr gepureerde tonijn door het eimengsel en garneer het met plakjes olijf.
2. Ansjovis --> hak 4 ansjovisfilets fijn en meng deze met 1 eetlepel kappertjes door het eimengsel.
3. Garnalen --> 50 gr grofgehakte garnalen mengen met het eimengsel met 1 theelepel dille en wat citroensap.
4. Rauwe ham --> 50 gr ham fijnhakken en dit samen met 1 eetlepel bieslook door het eimengsel doen.
5. Gorgonzola --> 50 gr gorgonzola fijnprakken en door het eimensel mengen.
6. Kruiden --> 2 eetlepels gehakte kruiden, 1 eetlepel fijngesnipperde sjalotje en wat mosterd door het eimengsel.
7. Parmesaanse kaas en tomaat --> 1 eetlepel geraspte kaas en 1 eetlepel fijngehakte tomaat door het eimengsel mengen.
8. Gerookte forel --> 50 gr gerookte forel fijnmaken en door het eimengsel mengen. Garneren met peterselie.
9. Gerookte zalm --> 50 gr gerookte zalm snipperen en samen met wat dille en citroensap door het eimengsel mengen.
10. Kaviaar --> wat kaviaar over het basisrecept heen doen. Niet erdoor mengen

Serveertip

Lekker voor bij de borrel

Bron

Internet



Reacties (19)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top