Papos de anjo (Portugese eiercake)

  • Portugees, Tussendoortje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-01-2010
  • Papos de anjo (Portugese eiercake)

    Papos de anjo (Portugese eiercake)

    Papos de anjo (Portugese eiercake)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gr suiker
1 dl water
2 eetlepel jam
4 eieren
4 eierdooiers
1 theelepel kaneel
Poedersuiker
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Zet een pan met het water op het vuur en voeg hier de suiker aan toe.
Wanneer de suiker draden begint te maken voeg je de jam toe.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kook het mengsel verder door en roer het geheel goed door.
Zorg dat alles in elkaar opgelost is, zodat je de verschillende ingrediënten niet meer kan onderscheiden (homogeen mengsel).
Laat het mengsel daarna wat afkoelen.

Bereidingswijze

Klop de eieren, samen met de eidooiers, los.
Voeg ze vervolgens toe aan het jammengsel.
Voeg daarna de kaneel toe en meng het geheel goed door elkaar.
Vet wat kleine taartvormpjes in met boter en verdeel het mengsel hierover.
Zet de vormpjes in de oven en bak ze in ongeveer 20 minuten gaar.
Haal na het bakken de cakes uit de vormpjes en bestrooi ze met wat poedersuiker.

Serveertip

Heerlijk met een geflambeerde banaan en een bolletje vanilleijs.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten