1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Filodeeg
  5. Sigara boregi

Sigara boregi

  • Turks,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-01-2010

Ingrediënten


5 vellen filobladerdeeg (diepvries)
1 ei
200 g fetakaas
2 eetlepels verse munt, fijngesneden (of 1 tl gedroogde munt)
2 eetlepels vloeibare honing
olie om te frituren


Verder heb je nodig


Frituurpan
keukenpapier


Sigara boregi
Sigara boregi
Sigara boregi
Sigara boregi
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Ontdooi het filodeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vouw de vellen voorzichtig open en snijd ze in vieren. Bedek het deeg tot gebruik met een vochtige doek. Splits het ei. Verkruimel de feta en meng hem met de eierdooier, de munt, honing en peper naar smaak. Leg in een hoek van een vel filodeeg een reepje van het fetamengsel. Rol vanaf de punt waar het mengsel ligt het deeg een beetje op in diagonale richting. Vouw dan de punten aan de zijkant naar binnen. Bestrijk het deeg dat nog niet is opgerold met een beetje eiwit en rol het daarna helemaal op. Maak de rest van de boregi op dezelfde manier. Verhit de olie in de frituurpan tot 175 °C. Frituur de boregi gedurende 1-2 minuten per 5 stuks en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Dit recept is te vinden in:

Bron

Allerhande 2007



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kb14


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kb14
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top