Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Spinazie
  6. Cannelloni met spinazie

Cannelloni met spinazie

Door: loslopend

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-01-2010

Ingrediënten 4 personen


20 Cannellonipijpjes,
2 eetl geraspte kaas,

Vulling:

500g gehakt.
15 ml olijfolie
1 gehakte ui
2 teentjes knoflook
225 g diepvries spinazie
1/2 theel oregano
1/2 theel basilicum
1 eetl tomatenpuree
60 ml room
1 lichtgeklopt ei
zout en peper

Tomatensaus:
15 ml olijfolie
1 gehakte ui
1 teentje knoflook uit de pers
400 g vleestomaten uit blik
2 eetl tomatenpuree
zout en peper

Bechamelsaus:
1 schijf ui
3 peperkorrels
1 laurierblaadje
300 ml melk
30 g boter
30 g bloem zout en peper.


Cannelloni met spinazie
Cannelloni met spinazie
Cannelloni met spinazie
Cannelloni met spinazie

Heerlijke cannelloni.

Ontdek meer:

Voorbereiding

De vulling, tomatensaus en bechamelsaus bereiden en de oven voorverwarmen op 200 graden.

Bereidingswijze


Vulling:
Verhit de olie in een pan en bak de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Gehakt erbij en onder voortdurend roeren bakken. Voeg tomatenpuree, bassilicum en oregano toe en laat dit 15 min. sudderen. Voeg dan spinazie, ei, room, zout en peper naar smaal toe. Vul de cannelloni (indien nodig eerst koken) met dit mengel.

Tomatensaus:
Verhit olie in een pan en fruit ui en knoflook. Wrijf de tomaten door een zeef en doe ze met tomatenpuree, zout en peper in de pan. Aan de kook brengen en 5 min laten sudderen.

Bechamelsaus:
Doe de melk in een pan met de uit, peperkorrels en laurierblad. 1 min. zachtjes verhitten maar niet laten koken en vervolgens 5 min. laten afkoelen. Smelt boter in een pan. Haal de pan van het vuur , roer de bloem erdoor, voeg beetje bij beetje de melk toe en maak onder roeren een dikke saus. Voeg zout en peper toe.

Verdere bereiding:
Giet de tomatensaus in een ovenschotel. Leg de cannelloni erop en giet de bechamelsaus erover. Strooi de geraspte kaas erover en plaatst de schotel 30 min. in de oven. (200 graden)



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van loslopend
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top