ovenrisotto met prei en taleggio

  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 18-01-2010

Taleggio of Fontinakaas zijn bij de kaasspecialist te verkrijgen maar kan ook vervangen worden door Port Salut kaas

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
2 eetl. olijfolie
25 gr. boter
3 preien,in dunne halve ringetjes
1 ui fijngesneden
2 tenen knoflook geperst
1 tl. zeezout
1 tl rozemarijn fijngesneden
250 gr. arboriorijst(risottorijst)
850 ml. kippenbouillon
100 gr. kaas, korsten verwijderd en kleingesneden
50 gr. geraspte parmezaanse kaas
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 gr.

Bereidingswijze

Verhit een grote braadpan met deksel op matig vuur.
Voeg de olijfolie en boter toe, de ui, prei,knoflook en zeezout en laat 5-6 min. pruttelen af en toe omscheppen,
voeg de rozemarijn en de rijst toe en schep de korrels ong. 1 min. om
Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook
Neem de pan van het vuur en schep de 2 soorten kaas door de risotto,
zet de pan afgedekt 25-30 min. in de oven tot de rijst al dente is.

Serveertip

serveer met een salade van rucola,witlof,bleekselderij
walnoten, appel en peer. Maak de salade aan met olijfolie en citroensap

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten