spek sjalot cheddartaartjes

  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-01-2010

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
8 velletjes diepvriesbladerdeeg ontdooit
500 gr. sjalotten(ong. 20 stuks) in vieren gesneden
1 eetl. olijfolie
8 plakken spek,bacon of pancetta
125 ml slagroom
100 ml melk
1 scharrelei en 2 dooiers
100 gr. geraspte cheddar of extra belegen kaas
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

verwarm de oven voor op 200 gr.
snijdt 8 cirkels van 12 cm uit het bladerdeeg en bekleed er ingevette taartvormpjes van 8 cm mee,prik de bodem in met een vork en zet ze in de koelkast tot gebruik.

Bereidingswijze

Doe de sjalotten in een braadslede,besprenkel ze met olijfolie en schep doorelkaar zodat elk stukje ui bedekt is.
Leg de plakken spek hierop en bak 15 min. in de oven tot het spek knapperig is.
Neem de plakken spek uit de braadslee en zet de sjalotten terug en laat nog 8 min. bakken tot ze zacht en licht gecaramelliseerd zijn.
Snijd het spek in reepjes en zet apart met de sjalotten.
Bekleed de taartvormpjes met bakpapier en steunvulling(ongekookte rijst of bonen) Plaats ze op een bakplaat en bak 10 min. Verwijder de steunvulling en bakpapier en bak nogmaals 8-10 min. tot het deeg droog en knapperig is.
Klop intussen de room,melk,ei en eidooers in een kom door elkaar.
Breng op smaak met peper en zout, verdeel de sjalot,spek en geraspte kaas over de deegbodempjes en schenk het roommengsel erover.
Zet de taartjes terug in de oven en bak 10-15 min. tot de vulling lichtbruin en stevig is.

Serveertip

serveer warm of laat afkoelen en bewaar in een luchtdichte doos.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten