Kippenpasteitjes met spek en doperwten

  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 18-01-2010

als je het dekseltje opensnijdt komen de geuren je tegemoet

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2-3 eetl. zonnebloemolie
4 kipfilets, in blokjes van 2 cm
6 dikke plakjes bacon, in stukjes gesneden
1 grote ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
150 ml droge witte wijn
4 laurierblaadjes
3 tl. tijmblaadjes
60 gr. ongezouten boter
35 gr. bloem
500 ml. warme kippenbouillon(eventueel van een blokje)
80 ml slagroom
3 eetl. creme fraiche
120 ml diepvriesdoperwten
4 vellen roomboterbladerdeeg
1 ei losgeroerd
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

vet 4 ovenschaaltjes in van 400 ml inhoud of 1 grote ovenschaal van 2 liter inhoud

Bereidingswijze

verhit 2 eetl. van de olie in een grote diepe koekepan of braadpan op matig vuur.
Bestrooi de kipblokjes met zout en peper en bak ze in gedeelten in 5-7 min. rondom bruin.
Schep ze met de schuimspaan in een grote schaal.
Bak de bacon in dezelfde pan licht knapperig en voeg ze bij de kip.
verhit zo nodig nog 1 eetl. olie in dezelfde pan en roerbak de ui zachtjes tot glazig, voeg de knoflook toe en bak 30 sec. mee, voeg dan de wijn en de kruiden erbij en laat inkoken in 8-10 min. totdat je 1 eetl. vloeistof over hebt.
Sprenkel dit vocht over het kipmengsel.
Verhit de boter op matig vuur, strooi bloem erbij en roer dit mengsel 2-3 min. totdat je een glad en lichtgekleurd mengsel hebt, voeg geleidelijk de bouillon erbij zodat je een gladde saus krijgt en laat zachtjes 2-3 min. binden.
Voeg het kipmengsel aan de saus toe, roer er de slagroom door en laat de ragout nog 4 min. zachtjes pruttelen en licht binden.
voeg eventueel nog zout en peper toe, verwijder de laurierblaadjes.
Schep de ragout in een grote ondiepe schaal en laat volledig afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200 gr.
Schep de creme fraiche en de doperwten door de afgekoelde ragout en verdeel over de ovenschaaltjes.
rol het bladerdeeg iets uit en snijd er 4 rondjes uit die iets groter zijn dan de ovenvormpjes of een grote deegcirkel voor een grote schaal van 2 liter inhoud.
Bestrijk het deeg met water en snijd van elk rondje een randje af van 8 mm, bestrijk de randjes weer met water en druk ze op de rand van de ovenschaaltjes
Leg de deegdeksels erop en druk goed aan, zet de pasteitjes 20 min. in de koelkast.
Bestrijk het deeg met ei, kerf er een opening in zodat stoom kan ontsnappen en bak ze in 25-30 min. bruin en knapperig.

Serveertip

lekker met een salade

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten