Pompoenstoof met zoete aardappelen

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 17-01-2010
  • Pompoenstoof met zoete aardappelen

    Pompoenstoof met zoete aardappelen

    Pompoenstoof met zoete aardappelen

Snackbar Obesitas deelt zijn mooiste keukengeheimen!

We zullen het maar eerlijk bekennen: vegetarisch eten is lang niet altijd een pretje. Maar met deze kleurrijke pompoenstoof, gaat zelfs de meest verstokte vleeseter overstag.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Een kleine pompoen +/- 500 gr
2 Zoete aardappelen
2 Blikken tomaten
Groetenbouillontablet
400 gr spinazie
2 theelepels komijnzaad
4 theelepels kerrie
2 theelepels kaneel
Snuf peper
Snuf zout
Olijfolie
Rijst
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Schil de pompoen en de aardappelen en snij ze in hapklare brokken.

Bereidingswijze

Bak de aardappels en de pompoen enige minuten in een flinke scheut olijfolie; regelmatig omscheppen. Voeg daarna de blikken tomaten toe, inclusief het vocht, de kruiden en de groentebouillontablet. Laat het geheel afgedekt stoven totdat de pompoen voldoende gaar is. Dat wil dus zeggen dat hij niet snotterig moet zijn en niet te hard. `Al dente`, dus. Dat duurt ongeveer een halfuur. Af en toe even omscheppen. Pas op dat daarbij de stukken pompoen niet kapot gaan.
Zet intussen een pannetje rijst op.
Leg de gewassen spinazie bovenop de pompoenstoof en doe het deksel terug op de pan. Wanneer de spinazie in een minuut of twee lekker is geslonken, kan de pan op tafel.

Bron

In een kookboek dat verloren ging bij de verhuizing.

Serveertip

Doe een schep rijst op een bord en leg daarop de stoof.

Laatste reacties

jessic avatar
jessic 17-08-2010

Dit lijkt me een heerlijk gerecht, ik neem het receptje mee, bedankt! groetjes, Jessica

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten