1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Franse keuken
  5. Aardappelgratin
  6. Aardappelgratin

Aardappelgratin

Door: kb14

  • Frans, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 17-01-2010

Ingrediënten 6 personen


1 kg vastkokende aardappels, geschild en gewassen 2 eieren 1 teentje knoflook, geperst 150 ml volle melk 125 ml slagroom nootmuskaat 50 g gruyère (kaas)


Verder heb je nodig


(keukenmachine) ronde taartvorm (inhoud 2 l), met bakpapier bekleed

Aardappelgratin
Aardappelgratin

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 175 °C. Aardappels (in keukenmachine) in flinterdunne plakjes schaven. In kom eieren loskloppen met knoflook, melk, slagroom en zout, peper en nootmuskaat naar smaak. Aardappelplakjes erdoor scheppen. Aardappel-roommengsel overdoen in vorm. Aardappels met spatel stevig aandrukken en kaas erover strooien. Aardappels in midden van oven in ca. 50 min. gaar en goudbruin bakken. In vorm laten afkoelen en stevig laten worden. Aardappelgratin uit vorm nemen en met scherp glad mes in 12 punten snijden. Puntjes op met bakpapier beklede bakplaat leggen. Eventueel tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 175 °C en aardappelgratin in 10-15 min. verwarmen.

Bron

Allerhande 2005



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kb14
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top