Stamppot raapsteeltjes

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 30-04-1999

Als in het voorjaar de raapsteeltjes weer verschijnen, moet u toch minstens 1x stamppot hebben gegeten.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
750 gram aardappels; 8 bosjes raapstelen; zout; peper; nootmuskaat; klontje boter boter; 1 dl melk; azijn.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Stamppotstamper.

Voorbereiding

Schil de aardappels en was de bosjes raapsteel, verwijder slechte blaadjes en laat de elastiekjes zitten.

Bereidingswijze

Kook de geschilde aardappels met water en wat zout, ca. 25 minuten. Snijd de bosjes raapsteel fijn tot aan het elastiekje (onderaan het bosje) en laat ze uitlekken in een vergiet, strooi er wat zout en peper over. Giet de aardappels af als ze gaar zijn en stamp ze fijn met de stamppotstamper. Geen mixer gebruiken! Roer er met een houten lepel melk, boter en nootmuskaat door. Schep de fijngesneden raapstelen erdoor en voeg tenslotte naar smaak een scheutje azijn toe. Goed warm serveren.

Serveertip

Serveer met een haaskarbonade of hamlapjes en vergeet de jus niet.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

connyenrene avatar
connyenrene 03-06-1999

Hoi Karel Ik heb even je stampot raapsteeltjes geleend dat wil ik vanavond gaan eten. Ik heb zelf bijna hetzelfde recept alleen met puree uit een pakkie(lekker makkelijk) en ik voeg er uitgebakken dobbelsteenspekkies aan toe probeer maar eens ca 400 gram maar dan geen zout verder gebruiken. Groetjes van Conny P.S. ik laat je weten wat de fam er van vond.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten