Pittige kip in braadzak
- Slanke keuken, Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 15-01-2010
Pittige kip uit de oven. Door de braadzak blijven alle sappen behouden en hoeft er geen extra vet toegevoegd te worden. Lekker licht!
Ingrediënten 6 personen
6 kippenbouten14-16 aardappelen
2 preien
1 bos peen
2 chili pepers
1 doosje (15g) verse koriander
6 takjes verse tijm
1 bol knoflook
6 theelepels paprikapoeder
ketjap
olijfolie
zout
peper
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 236,31 kcal |
Koolhydraten | 44,05 g |
Eiwitten | 6,02 g |
Vetten | 2,28 g |
Benodigdheden
Braadzak, braadsleeVoorbereiding
Maak een marinade van de fijngehakte koriander, gestripte tijm, geperste teentjes knoflook, fijngesneden chilipepers, paprikapoeder, ketjap, olie, zout en peper. Wrijf de kippenbouten in met de marinade en laat 1 tot 2 uur marineren
Bereidingswijze
Plaats de kip in de braadzak. Plaats de klein gesneden aardappels, in reepjes gesneden paprika, in plakjes gesneden prei en de bospeen om de kip. Gebruik eventueel 2 braadzakken in 2 braadsledes. Bind de braadzak dicht en prik een klein gaatje om de stoom te laten ontsnappen. Plaats in het midden van een op 200 graden voorverwarmde oven gedurende 1,5 uur.
Laatste reacties
De paprika hebben wij niet gemist. Heel mooi recept. Wij gaan er voortaan ook rijst bij geven. Bedankt!
Ga het proberen. Bij de ingrediënten en de voorbereiding rep je niet van paprika’s. Bij de bereidingswijze noem je die wel. Ik laat het je weten of ik ze heb gemist in de maaltijd.
Gisteren in de marinade gezet, vandaag in de oven, Ik jheb het iets aangepast. Ik heb ipv olijfolie en aardappels , truffelolie en zoete aardappels gebruikt. Ook champignons er bij. Vanavond maak ik een foto en laat het weten of het lekker was!
lijkt me lekker en nog makkelijk ook. perfect voor de maandag!