6 kippenbouten
14-16 aardappelen
2 preien
1 bos peen
2 chili pepers
1 doosje (15g) verse koriander
6 takjes verse tijm
1 bol knoflook
6 theelepels paprikapoeder
ketjap
olijfolie
zout
peper
Braadzak, braadslee
Pittige kip uit de oven. Door de braadzak blijven alle sappen behouden en hoeft er geen extra vet toegevoegd te worden. Lekker licht!
Maak een marinade van de fijngehakte koriander, gestripte tijm, geperste teentjes knoflook, fijngesneden chilipepers, paprikapoeder, ketjap, olie, zout en peper. Wrijf de kippenbouten in met de marinade en laat 1 tot 2 uur marineren
Plaats de kip in de braadzak. Plaats de klein gesneden aardappels, in reepjes gesneden paprika, in plakjes gesneden prei en de bospeen om de kip. Gebruik eventueel 2 braadzakken in 2 braadsledes. Bind de braadzak dicht en prik een klein gaatje om de stoom te laten ontsnappen. Plaats in het midden van een op 200 graden voorverwarmde oven gedurende 1,5 uur.
Tomklaassens1 19-09-2018
De paprika hebben wij niet gemist. Heel mooi recept. Wij gaan er voortaan ook rijst bij geven. Bedankt!
Tomklaassens1 18-09-2018
Ga het proberen. Bij de ingrediënten en de voorbereiding rep je niet van paprika’s. Bij de bereidingswijze noem je die wel. Ik laat het je weten of ik ze heb gemist in de maaltijd.
kenzot 15-10-2014
Gisteren in de marinade gezet, vandaag in de oven, Ik jheb het iets aangepast. Ik heb ipv olijfolie en aardappels , truffelolie en zoete aardappels gebruikt. Ook champignons er bij. Vanavond maak ik een foto en laat het weten of het lekker was!
outoftheblues 12-02-2011
lijkt me lekker en nog makkelijk ook. perfect voor de maandag!