1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Peen
  5. Bospeen
  6. Pittige kip in braadzak

Pittige kip in braadzak

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 15-01-2010

Ingrediënten 6 personen


6 kippenbouten
14-16 aardappelen
2 preien
1 bos peen
2 chili pepers
1 doosje (15g) verse koriander
6 takjes verse tijm
1 bol knoflook
6 theelepels paprikapoeder
ketjap
olijfolie
zout
peper


Verder heb je nodig


Braadzak, braadslee


Pittige kip in braadzak
Pittige kip in braadzak

Pittige kip uit de oven. Door de braadzak blijven alle sappen behouden en hoeft er geen extra vet toegevoegd te worden. Lekker licht!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak een marinade van de fijngehakte koriander, gestripte tijm, geperste teentjes knoflook, fijngesneden chilipepers, paprikapoeder, ketjap, olie, zout en peper. Wrijf de kippenbouten in met de marinade en laat 1 tot 2 uur marineren

Bereidingswijze

Plaats de kip in de braadzak. Plaats de klein gesneden aardappels, in reepjes gesneden paprika, in plakjes gesneden prei en de bospeen om de kip. Gebruik eventueel 2 braadzakken in 2 braadsledes. Bind de braadzak dicht en prik een klein gaatje om de stoom te laten ontsnappen. Plaats in het midden van een op 200 graden voorverwarmde oven gedurende 1,5 uur.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van madijkstra


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van madijkstra
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top