Pikante gefrituurde uiringen

  • Internationaal, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 15-01-2010

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 ui van ca. 250 gr. in plakken van ruim een halve cm. dik
3/4 l. karnemelk
250 gr. ongebleekte tarwebloem
2 tl. zout
2 tl. vers gemalen zwarte peper
2 tl. witte peper
2 tl. cayennepeper
2 tl. medium hot chilipeper
plantaardige olie om te frituren.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Wie de uien niet zo pittig wilt, gebruikt minder chili en cayennepeper

Bereidingswijze

Scheid de uienringen en doe ze in een diepe schaal. Giet er zoveel karnemelk over dat ze onderstaan, en laat 2 a 3 uur marineren op kamertemperatuur.
Verwarm de oven voor op 140*C. en verwarm de olie tot 200*C. Zeef de bloem met de pepers en zout in een grote schaal. Roer alles goed door elkaar. Haal de uien uit de karnemelk. Laat ze niet al te goed uitlekken.
Wentel de uien, als de olie heet is, door de bloem en frituur ze ca. 4 min. niet te dicht op elkaar, tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en houdt warm in de oven tot alle ringen gebakken zijn. Strooi er nog wat zout over en dien op.

Serveertip

De uiringen zijn lekker bij de borrel of bij de hamburger.

Laatste reacties

iggy1 avatar
iggy1 15-01-2010

Lijkt me erg lekker,maar een ui van 250 gram?Ik moet denk ik even op uienjacht!Groetjes Irene.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten