1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Zalm
  6. Romige witlof in gerookte zalm ( ovenschotel )

Romige witlof in gerookte zalm ( ovenschotel )

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-01-2010

Ingrediënten 2 personen


5 kleine struikjes witlof -
200 gram plakjes gerookte zalm -
50 gram roomkaas naturel -
1/2 kruidenbouillontablet -
50 ml slagroom of room culinair -
zout -
50 gram geraspte jong belegen kaas -
2 eetlepels gehakte dille (diepvries of gedroogde)


Verder heb je nodig


Ovenschaal - kleine pan - vergiet

witlofzalm

Romige witlof met gerookte zalm voordat het in de oven gaat

Romige witlof met gerookte zalm voordat het in de oven gaat
witlofzalm1

Romige witlof met gerookte zalm uit de oven met dille

Romige witlof met gerookte zalm uit de oven met dille

Geinspireerd door andere recepten op Smulweb kwam ik tot dit hele lekkere gerecht. We hebben gesmuld. Dit komt zeker vaker op tafel.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Witlof schoonmaken en in de lengte doorsnijden. Witlof in water met zout beetgaar koken. Goed uitlekken in een vergiet.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 graden. Rol elk half struikje witlof in een plakje gerookte zalm. Leg de struikjes naast elkaar in de ovenvaste schaal. Verwarm de room en smelt hierin de kaas. Los de 1/2 bouillontablet hierin op. Giet de saus over de witlof. Bestrooi dit met de geraspte kaas en zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven tot de witlof een goudbruine kleur heeft gekregen.

Serveertip

Lekker met aardappelpuree.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top