1. Home
  2. Recepten
  3. Marokkaanse keuken
  4. Amlou (amloe)

Amlou (amloe)

  • Marokkaans, Brood
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 14-01-2010

Ingrediënten


250 gram amandelen
250 gram honing
¼ liter arganolie


Verder heb je nodig


Mixer


Amlou

Amlou pasta

Amlou pasta
Amlou (amloe)

presentatie

presentatie

Een ware delicatesse.
Heerlijk en gezond broodbeleg dat in korte tijd te maken is en goed te bewaren is voor langere tijd. Ook heerlijk op crêpes/pannekoeken.
De smaak is met niets anders te vergelijken.
De arganolie is een speciale en kostbare olie met bijzondere eigenschappen en een uitgesproken smaak. Arganolie helpt bij de verlaging van cholesterol, heeft een hoog vitamine E-gehalte en zou veroudering van de huid vertragen.
Let er bij de koop van arganolie op dat deze voor gebruik in de keuken geschikt is, dus niet voor cosmetisch gebruik!.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verhit de amandelen even in in hete pan zodat het aroma versterkt wordt.

Bereidingswijze

Maal de amandelen heel erg fijn, bijna tot poeder. Meng dit met de honing en de arganolie tot een homogene massa en doe dit in een goed schoongemaakte jampot.

Serveertip

Serveer bij het ontbijt of lunch in een schaaltje met een lepeltje. Het is heerlijk op een snee stokbrood, Turks brood of op crêpes/pannekoeken.

Bron

Op mijn reis door Marokko tegengekomen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcelinoos


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcelinoos
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top